Ny teknikhistorisk blogg

Ännu en kollega anländer till bloggosfären. Nina Wormbs, teknikhistoriker på KTH, bloggar numera. Hon har redan hunnit skriva inlägg om papier machéns teknikhistoria och fyra av en välfunnen nyansering av något Svante Weyler sagt.

Planen med bloggen är i alla fall att försöka formulera tankar, idéer och kanske till och med åsikter om teknik i samhället. Det är förstås ett enormt område, särskilt om man betänker att det ofta är det historiska perspektivet som intresserar mig. Men det kan trots allt hända att jag också använder bloggen för mer fristående inlägg. Det kommer förmodligen bli en del om medier, eftersom jag jobbat med det både som tjänsteman och forskare. Vi får se.

Det ska bli intressant att följa. Välkommen till bloggosfären!

Det här inlägget postades i teknikhistoria. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ny teknikhistorisk blogg

  1. Malin Sandström skriver:

    Det känns lite typiskt för KTH att jag ska behöva läsa *din* blogg för att få reda på att jag har bloggande KTH-kollegor 🙂

  2. Gustav skriver:

    Så är det i Lund också 🙂 LU-bloggar brukar jag upptäcka via lite kringelikrokiga omvägar.

    En lösning vore ju en knuff.se/nyligen.se-klon för svenska akademikerbloggar: fulltextsök; taxonomier utefter lärosäte, discipling och typ av tjänst; kopplingar till vad forskarbloggar skriver om aktuella vetenskapsrelaterade artiklar i dagspressen osv.

    Borde någon göra!

  3. Malin Sandström skriver:

    Det är nog inte omöjligt att söka pengar för det, heller. T ex ett sånt informationsprojektsanslag som jag och Lisa fick från FORMAS. Eller så kanske VR skulle vara intresserade av att knyta något sådant till forskning.se?

  4. Viridian skriver:

    – man kan ju också tycka det är skönt att sånt här sker på lite mer inofficiella vägar och att inte alla initiativ går via formas och vr och forskning.se och allt vad de heter –

  5. Gustav skriver:

    Viridian: håller med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.