Universitetslokaler, makt och protester

teologi.jpg

Gick förbi teologisk fakultet i Köpenhamn idag, och banderollen som jag sett vid mitt förra besök hängde kvar. Blev nyfiken.

Oavsett om man gillar eller ogillar läget: svenska universitetsanställda har alltid åsikter om de lokaler de arbetar i. Lokaler är något vi ofta pratar om. Kanske är det för att lokalfrågan på något sätt har med makt, samarbete, traditioner och organisatoriska visioner att göra. Lokalfördelningen är en tegel-och-murbruk-inkarnation av universitetets organisationsprocesser.

Men de som händelsevis råkar vara missnöjda med utfallet av dessa processer brukar sällan göra som teologerna i Köpenhamn.

Enligt någon plan ska de flyttas ut till Amager, vilket valda delar av teologisk fakultet inte tycks gilla, man vill ha kvar de klassiska lokalerna i den gamla stadskärnan. Och man har bestämt sig för att göra missnöjet publikt: ovanför den trögflytande turiströmmen på Købmagergade vajar den, protestbanderollen.

När såg du senast en protestbanderoll på en svensk teologisk fakultet?

Det här inlägget postades i Vetenskapsgeografi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.