Beeb återföds på webben

Hur gör ett väletablerat medieföretag som vill förändra sin webbnärvaro? En modell är att låta användarna medverka. reboot:bbc.co.uk är BBC:s variant. Det tycks vara en tävling där man kan skicka in förslag på hur företagets webb bör vara. Och då handlar det inte bara om sådan där utseendefixerad webbdesign, utan även om själva innehållet på webben: ”What should its focus be? What kinds of ideas, concepts and services do you want represented?”

Tävlingen pågår till den 25 maj.

Sen kan man ju inte låta bli att gilla deras öppna förteckning av innehållet i en miljon program. Här kommer nog fler användarbyggda grejer ovanpå det. En av de första är Alf Eatons touchgraphapplikation.

sr.se? hallå?

Det här inlägget postades i Media, Webbstudier. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.