Smäll av lite kärnvapen så fixar det sig

Project Plowshare är en sådan där grej som är tacksam att ta upp på föreläsningar om det kalla krigets vetenskapshistoria. Tidigare har jag kunnat bygga på bland annat en uppsats i Joseph J. Corn ed., Imagining tomorrow: History, technology, and the American future, men nu finns en hel bok om Edward Teller och hans kollegor och deras försök att få till stånd civila användningar av kärnvapen: Scott Kirsch, Proving grounds: Project Plowshare and the unrealized dream of nuclear earthmoving. Recension i Science.

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.