Europa, vittrande fragment

Klas Östergren ska tydligen publicera en uppföljning till Gentlemen.

Hogarthaffären får sin upplösning? Maud gifter sig med Henry? Fynd i Bellmansgångarna ger finansiellt oberoende åt Greger, Filatelisten och de andra grävarna? Skenheliga kor kommer som pocket och Europa, vittrande fragment på Naxos?

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

4 svar på Europa, vittrande fragment

  1. steffanie skriver:

    Ser man på! Och jag som precis plockade upp Gentlemen ur ”att-läsa-högen” och placerade den i ”läser-högen”! Kanske är uppföljaren färdigskriven när jag läst klart den första 🙂

  2. Pontus skriver:

    ”Gentlemen” var en riktig höjdare när jag läste för kanske tio år sen. Undrar hur den är idag. Och undrar hur uppföljaren blir. Klas Östergren kan vara väldigt ojämn.

    ”Tre porträtt” läste jag för ett halvår sen, den gillade jag!

  3. Gustav skriver:

    Steffanie: vad tycker du om boken?

    Pontus: ojämn är ordet. Fattiga riddare och stora svenskar var ju inte något vidare (tyckte jag då, i varje fall) och sen hade jag svårt att följa Östergren ut på de spritmarinerade österlenska ordkarga vidderna under 90-talet. Men sen verkar han ha vänt om inte tillbaka så framåt till en syntes av gammalt och nytt, i det att det blivit lite mer berättande igen. Tre porträtt verkar ju bra, har inte läst den, men däremot Med stövlarna på och andra berättelser (så heter den väl, har inte den framför mig, i varje fall är det en pocket med ett ursnyggt Denise Grünstein-porträtt av allas vår Berlinflanör, anno ca 1978).

    Läser om Gentlemen nu. Förstår varför jag älskade den i mitten av 1980-talet. Kanske hade upplevelsen varit en annan idag om jag läst den för första gången nu. Men jag har blivit äldre. Ser mycket fram emot Gangsters eller vad uppföljaren nu kommer kallas.

  4. Lorre skriver:

    Underbart att ”Gentlemen” blivit aktuell igen! Bröderna Morgan går igen. Jag som trodde att de dog på slutet… Ska bli spännande att läsa ”Gangsters”. Har läst om ”Gentlemen” flera gånger med samma behållning. Tappade sedan bort K.Ö. någonstans kring den tungsinta Österlen-trilogin. Hans TV-manus ”Soldater i månsken” (SVT, 2000) var en höjdare. Och nu – välkommen tillbaka! ”Den här imposanta våningen är minst sagt luguber”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.