Inskränkningar i optisk offentlighet

Allt svårare att fotografera i det offentliga rummet (USA):

Chicago, San Francisco. Ett motdrag organiserat av SFist:

SFist would like to ask that anyone interested in finding out join us at noon on Saturday at the Muni Fare gate at the Embarcadero Station. Bring a camera, and we’ll take a ride on the train and take some pictures

[Via photoblogs, som även har fler länkar och kommentarer.]

Det här inlägget postades i Foto. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inskränkningar i optisk offentlighet

 1. Jag går ganska ofta omkring och knäpper av bilder med min lilla kamera – frågar ibland om lov och ibland inte – och tycker jag på senare tid allt oftare mötts av en negativ respons. Hoppas det är tillfälligt bara. Inga uniformerade vaktposter som hotat med arrest ännu 🙂

 2. Simon skriver:

  Här är en liknande:

  http://techdirt.com/articles/20050217/1133255_F.shtml

  Lustigt hur kameramobilandet har ökat samtidigt som man får plåta färre och färre ställen…

 3. Gustav skriver:

  Samtidigt ökar myndigheters och företags fotograferande av medborgarna på allmänna platser i takt med att allt fler övervakningskameror sätts upp. Det är en intressant utveckling som som en första approximation kan tolkas utifrån Foucaults idéer om panoptismen. Men det kanske blir en för simpel tolkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.