Whitewash och god smak

lionwebb.jpgGlyptoteket är ett av mina favoritställen i Köpenhamn. När vi var där nyligen såg vi en utställning med kopior som verkligen skulle efterlikna de antika skulpturerna så som de egentligen var, det vill säga färglagda. En handfull såväl mångfärgade som gyllene statyer var utplacerade bland originalstatyerna. Det här var ju ingen nyhet, men att uppleva det i form av fullskaliga reproduktioner var ändå en märkvärdig upplevelse tycker jag, ett möte med konsten så som den förmodligen såg ut under antiken, innan det att tidens gång slet bort färgen och lämnade kvar den vita marmor som 1800-talet dyrkade så.

colourgreekswebb.jpg

Utställningen pågår till den 30 maj.

Läs mer här

Det här inlägget postades i Museer. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Whitewash och god smak

  1. Pingback: cash advance

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.