Fyra doktorandtjänster i politisk idéhistoria utlysta vid Uppsala universitet

Fyra doktorandtjänster inom den nationella forskarskolan i politisk idéhistoria är utlysta vid Uppsala universitet:

Inom ramen för den av Vetenskapsrådet finansierade forskarskolan i politisk idéhistoria rekryterar vi upp till fyra doktorander i politisk idéhistoria. Forskarskolan i politisk idéhistoria består av fyra lärosäten, Uppsala Universitet, Stockholms Universitet, Södertörns högskola och Göteborgs universitet. Den finansieras av Vetenskapsrådet för perioden 2023-2027. Forskarskolan avser att ge doktorander teoretisk och metodologisk träning i analysen av det politiska och dess förändring över tid. Vi ser gärna kandidater från breda områden med relevans för politisk idéhistoria, exempelvis: miljö- och klimatkrisens historia, marknadens och den politiska ekonomins idéhistoria, samtida ideologier som exempelvis (men inte begränsat till) populism, nyliberalism och fascismens idéhistoria, minne, framtid och temporalitet. Vi välkomnar kandidater med intresse för olika tidsperioder och geografiska kontexter. Forskarskolans arbetsspråk är engelska.

Sista anmälningsdag: 10 maj. Läs mer här.

Läs mer om forskarskolan här.

Det här inlägget postades i idé- och lärdomshistoria och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.