Postdoktorstjänst i Linköping

En postdoktorstjänst är utlyst vid Tema Teknik och social förändring, Linköping:

Innehavaren av anställningen ska bedriva kvalitativ forskning om kärnkraft utifrån ett samhällsvetenskapligt eller humanistiskt perspektiv. Det innebär att undersöka och analysera hur kärnkraft varit och är ett historiskt, kulturellt och samhälleligt föränderligt fenomen. Det kan exempelvis handla om kärnkraft som ett kritiskt kulturarv, om kärnkraftens omformande av landskap och livsmiljöer, eller om kärnkraft som en utgångspunkt för vår förståelse av Antropocen. Forskningen kommer att bedrivas inom ramen för det pågående internationella forskningsprojektet ”Nuclear Natures”. Projektet undersöker ”kärnkraftsnatur” i samband med aktiva kärnkraftverk, avveckling av kärnkraftverk samt vid slutförvar av radioaktivt avfall, i Sverige, Finland och Tyskland. Det specifika forskningsproblemet som studeras är öppet för formulering av innehavaren av anställningen i dialog med forskningsledare.

Sista ansökningsdag 19 september. Läs mer här.

Det här inlägget postades i teknik- och vetenskapshistoria och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.