Medicinska spökskrivare

En journalist på the Guardian uppmärksammar fenomenet med medicinska spökskrivare, ett forskningspolitiskt intressant område som diskuterats ganska länge nu. För att bara nämna ett par startpunkter: Ben Goldacre och Sergio Sismondo.1

Även om man skulle sympatisera med den journalistiska vinklingen, undrar jag alltså lite över vad som egentligen är nytt i artikeln och ställer mig därför lite frågande inför den underton av ”kolla här vad jag avslöjat” som jag tycker mig se i texten. Men det är väl en etablerad del av medielogiken.

  1. Sergio Sismondo, “Ghost Management: How Much of the Medical Literature Is Shaped Behind the Scenes by the Pharmaceutical Industry?,” PLoS Med 4, no. 9 (2007): e286.; Ben Goldacre. []
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.