Kontroversen kring uppslagsverk

Senaste steget i kontroversen Wikipedia vs Encyclopedia Britannica: öppet brev från Nature.

Det här inlägget postades i Webbstudier. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kontroversen kring uppslagsverk

  1. Malin skriver:

    Det hela känns en smula som en storm i ett vattenglas. Tror folk verkligen på allvar att en jämförelse på 42 artiklar säger särskilt mycket om förhållandet mellan två lexikon (med många tusen artiklar var)?

    Som PR är det förstås guld värt för Wikipedia, och jobbigt för Britannica. Men hade jag varit dem (Britannica, alltså) hade jag snarare nöjt mig med att säga att ”en liten jämförelse på 42 artiklar, det säger inte mycket om oss”. Istället för att flera månader efter Natures artikel publicera ett 20-sidigt dokument med kommentarer som mest ter sig fåniga och småaktiga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *