Eniro

I vår port: ett berg av telekataloger, Eniro står det med stora bokstäver. I min besöksstatistik – allt fler kommer till Det perfekta tomrummet via Eniro. I reklamen – Eniro positioner sig som ett slags sökningens totaltjänst. Sedan i våras använder sig Eniro av Googleteknologi. Eniro finns i allt fler länder, inte minst i våra östra grannländer.

Finns det några etiska betänkligheter kring att ett företag sitter på så väldigt mycket information, inte minst om privatpersoner? Hur har de kommit över all denna information? Eller är jag bara en tjurig gammal gnällspik som istället borde bejaka entreprenörer som hjälper människor att hitta rätt i världen?

Det här har jag inte alls tänkt färdigt på.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Eniro

  1. Kal Ström skriver:

    Men den enda information som Eniro faktiskt äger har de ju ägt hela tiden, dvs om privatpersoner och företag (även om det var Televerket tidigare). Det enda de lagt till är ju Google och Googles innehåll äger de ju inte. Så egentligen är det ingen skillnad nu från då.

    Sen är det ju samma problematik ändå, eftersom de sitter på all den information de gör men …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.