Aristoteles på svenska

Jag hittade ett ställe i Aristoteles som jag eventuellt kommer ha med som citat i en av mina texter. Texten jag använder – The Revised Oxford Translation, utgiven av Jonathan Barnes – har jag inga problem med (som om jag skulle kunna hitta problem med en Aristotelesöversättning, modernhistoriker utan kunskap i klassiska språk som jag är …). Men jag tyckte att det känns lite fel att citera Aristoteles på engelska i min svenskspråkiga text och började kolla runt efter en svensk översättning av den aktuella texten: det verkar inte finnas någon sådan.

Märkligt. Varför finns inte Aristoteles samlade verk på svenska? Det finns ju samlade verk på svenska av Nietzsche och Platon.

Det här inlägget postades i vetenskapshistoria och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.