Lunds universitet på film

Vi har precis haft ett intressant seminarium i det universitetshistoriska projektet. Ämnet för dagen var rektorer och vi såg en intervju med sex rektorer, inspelad 1988 som en del av Dialogprojektet. Medverkande var Philip Sandblom, Sven Johansson, Per Stjernquist, Nils Stjernquist, Carl-Gustaf Andrén och Håkan Westling.

Mycket intressant i stort och smått, en del av rektorernas åsikter kändes igen från dagens debatt, annat var kanske mer tidsbundet. Jag önskar jag kunde länka till den men filmen verkar inte vara publicerad på nätet. Som ett surrogat finns istället den här filmen, där en av filmens sex rektorer, Håkan Westling, figurerar tillsammans med Steve Jobs. Filmen är inspelad 1985:

Det här inlägget postades i universitets- och forskningspolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.