Veckan som gick

maxlabb

Var med ESS-projektet – mitt nya projekt på Pufendorf – på studiebesök på Maxlab. Jag har varit där med studenterna på en av mina kurser en gång i tiden, men det var förstås intressant att komma tillbaka. Jag gick nästan vilse inne i anläggningen.

framtider

Därefter bar det av till Riksarkivet för några dagars empiriinsamling. Jag fortsatte min genomgång av arkivet för Sekretariatet för framtidsstudier. Dessutom fortsatte jag med genomgången av material till pilotprojektetet om Livsmedelssektorns teknikhistoria, gick igenom två kommittéarkiv: dels Utredningen angående översyn av livsmedelsforskningen, dels Kommittén om bestrålning av livsmedel, bägge två från början av 1980-talet. Den första utredningen skulle kunna läsas parallellt med den livsmedelstekniska delen av den malmska utredningen.

jonas

Stockholmsresan innebar även en timme med Jonas Söderström. Vi brukar träffas en gång om året eller så för kondenserade, energigivande och tankeutvidgande samtal om samhälle, informationshantering och mycket annat.

emmanilspetter

Dessutom träffade jag de alltid så trevliga Emma Hagström Molin och Nils-Petter Ekvall. Vi såg Legendary Pink Dots göra en jättebra spelning i en källare i Gamla Stan.

Veckan har dessutom innehållit arbete på citizen science-projektet. Det handlar just nu om att få ett grepp om andra citizen science-projekt än Galaxy zoo; det har hänt en hel del sedan jag höll på med Folding@home 2007-2008 och metoden blir mer och mer använd i diverse olika discipliner. Diskuterade med vår gästprofessor Eric Gaidos om användningen av citizen science-projekt inom exoplanetforskning och biologi.

I går hade vi ett manusmöte i astrobiologiprojektet. Vi jobbar på en antologi om astrobiologi på svenska. Vi har nu gått igenom alla kapitlen i utkastformat.

kristina

Veckan avrundades med att Kristiina Savin spikade sin avhandling om lycka, olycka och risk i det tidigmoderna Sverige.

Det här inlägget postades i vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Veckan som gick

  1. Håkan skriver:

    Vad är konstruktionen i den översta bilden tänkt att göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.