Peer review och blogging

Ett av mina måsten just nu är att bli färdig med min referee-rapport av ett manus till en internationell vetenskapshistorisk tidskrift utgiven av ett Stort Förlag. Det är en viktig och lärorik uppgift men samtidigt något jag måste peta in mellan en massa andra arbetsuppgifter; ännu en anledning att än en gång fundera över det akademiska publiceringssystemet, detta eviga spörsmål.

Mitt funderande fördjupades av en grej jag hittade alldeles nyss på nätet. Historikern Mike O’Malley skriver ett läsvärt inlägg där han reflekterar över för- och nackdelar med peer review-systemet; dessutom sätter han det i samband med akademiskt bloggande.

Rekommenderas.

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *