Statsvetare på webben

I vart fall har jag tillsamans med en student gjort en genomgång av statsvetarnas ”nätnärvaro”. En liten enkel undersökning mellan några av de ledande lärosätenas statsvetenskapliga hemsidor.
Man kan inte säga att Uppsala vann…

Stig-Björn Ljunggren har haft ett seminarium på statsvetenskap i Uppsala om statsvetares nätnärvaro. Hade varit intressant att höra. Skymmer framgångarna på papper och i etern nätet? (Ni vet, de där standardskämten om statsvetare som inte behöver starta någon blogg, eftersom de har DN Debatt.)

All heder åt statsvetarna som åtminstone diskuterar den här frågan på ett seminarium. Hade varit intressant att se motsvarande studier och diskussioner i andra discipliner, inte minst min egen; det finns ju en fullkomligt vibrerande bloggosfär inom svensk idé- och lärdomshistoria och vetenskapshistoria. Inte.

Hade gärna länkat direkt till inlägget på SBL:s blogg där han skriver om seminariet, men vad jag kan se saknar hans blogg permalänkar. Här finns emellertid hans inlägg för månaden mars 2008, det aktuella inlägget är skrivet 3 mars.

Det här inlägget postades i Vetenskap och media. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.