Pappersspam

Vi har ett par nätverksskrivare på jobbet. En har börjat printa ut en massa skräpmail; vanligtvis välunderrättade källor menar att maskinen på något sätt komprometterats och/eller att det är någon som skickar spam till den.

Det var väl i och för sig bara en tidsfråga innan det hände; kan man bryta sig in i servrar, så borde man väl kunna bryta sig in i nätverksanslutna skrivare; kan man maila från skrivaren, vilket man kan – det är en multifunktionsapparat, så man kan skanna och sen maila sina bilder – borde man väl även kunna skicka spam till den. Men det var första gången jag sett ett förkroppsligat flöde av spammail. De bara matades ut, ett efter ett, ur skrivaren.

Fascinerande. Som gjort för en essä som kopplar samman det elektroniska med det pappersburna, fysiska, informationsflödet. Har jag inte tid med. Inte nu, när jag skriver färdigt en text.

Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.