Open access och mer pengar till amerikansk biomedicin

The Director of the National Institutes of Health shall require that all investigators funded by the NIH submit or have submitted for them to the National Library of Medicine’s PubMed Central an electronic version of their final, peer-reviewed manuscripts upon acceptance for publication to be made publicly available no later than 12 months after the official date of publication: Provided, That the NIH shall implement the public access policy in a manner consistent with copyright law.

Peter Suber skriver om den ”bill” som precis gått igenom kongressen och som bland annat innebär att man arkiverar manuskripten i open access-databasen PubMed Central (och inte nödvändigtvis i OA-tidskrifter, som bland annat Nature fick det till.)

Det här inlägget postades i vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.