SF-notiser

Ser fram emot Spook Country, eftersom jag gillade Pattern Recognition så mycket; den släpps i slutet av augusti. Under tiden läser jag bland annat The Simulacra – på något sätt känner jag vibbarna från dess korporativistiska samhälle när jag jobbar med 1940-talets livsmedelspolitik, sommarkvällarnas läsning av The Simulacra bildar ett interferensmönster med UB-dagarnas papperströskande i forskarsalen – och jag läser om SF i Jan-Erik Zanderssons fullkomligt fucking fantastiskt briljanta fanzine För långa vinternätter; Mäster Z kan sin sak, han har läst mer SF än du och jag och fem andra fans tillsammans, och han har hittat ett snyggt sätt att paketera årets läsning: kliniskt precisa SMS-långa SMS-korta omdömen om de böcker han läser vävs samman till en enda lång text; mitt i allt spränger han in små funderingar om bokbranschen – varför gav John-Henri Holmberg ut Pohl & Kornbluths Wolfbane, vad tänkte Swen Christer Swahn på när han såg till att Mark Adlard hamnade i Bernces utgivning, vad såg Sam J Lundwall hos Ron Goulart -; man vill helt enkelt ha mer, mer, mer och jag inväntar För långa vinternätter 7, måtte tangentbordet där uppe i Stehag glöda (och varför inte portionera ut godsakerna efter hand som en blogg eller ett Jaikuflöde?), varför inget svenskt förlag satt Z. som envåldshärskande redaktör över en svit SF översatt till svenska är beyond me; och så, avslutningsvis, noterar vi att Cory Doctorow blir hedersgäst på Confuse 2008, uppsnappat via Johan Anglemark.

Det här inlägget postades i Böcker, SF. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.