Annonser för högre utbildning

annons.jpg

Var på KTH nyligen på ett möte i en antologigrupp; tematiken är Warfare and welfare, och bokprojektet samlar ett antal uppsatser som vill undersöka den svenska efterkrigstiden med fokus på teknik och vetenskap och hur dessa områden kunde ha att göra med såväl välfärd som försvar. Nina Wormbs, Thomas Kaiserfeld, Sverker Sörlin och flera andra är med. Ylva Hasselberg kommenterade mitt papper om kontroverser och forskningspolitiska frågeställningar kring konserveringsforskning, goda idéer för hur jag ska arbeta vidare med texten (som alltså är en vidareutveckling och översättning till engelska av en uppsats som jag publicerade i Lychnos nyligen).

På vägen upp såg jag reklam för Luleå tekniska universitet i stolarna på SAS. Ibland och ganska ofta numera gör universitet och högskolor reklam – för att locka studenter, för att skapa sig ett varumärke, föreställer jag mig; det kan se ut på olika sätt, vanligast är väl dagspressannonsering, men det kan även ta sig andra uttryck. Det här var första gången jag såg akademisk reklam på flygplansstolar.

Det här inlägget postades i universitets- och forskningspolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Annonser för högre utbildning

  1. Olof skriver:

    Flyger du SAS? Det verkar dumt.

  2. Thomas skriver:

    Hej — hur var det att flyga en en 737-600/700? Och (för att fortsätta på Olofs kommentar): varför tar du inte tåget istället? Miljöhänsyn!

  3. Odim skriver:

    After reading your comments on Flashkit explaining your somewhat ’descriptive’ moniker, I had to find out mor about you. This is a great site! Excellent visual work you’ve created. Good thing you don’t live in Toronto or I’d probably have to stalk you for

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.