Fotobloggande, reportage och politik i Vitryssland

Sedan en tid tillbaka fotobloggar jag på 5063 och en av de trevligaste bieffekterna av fotobloggandet är de kontakter jag fått med andra fotobloggare världen över. Vi kommenterar varandras bilder, utbyter åsikter om film, framkallare och kameror. Länknätverket i fotobloggosfären har en annan topografi än i den normala textbloggosfären, som till skillnad från fotobloggandet mest handlar om Sverige och den anglosaxiska världen.

En av de jag fått kontakt med är Eugene Zaikonnikov. I likhet med mig gillar han Tri-X, mätsökarkameror och street photography. Han driver fotobloggen Cosmozoo som håller en hög standard. Han har dessutom ett intresse av att fånga mötet mellan fotografen och den folkliga politiska protesten och manifestationen.

Många av Eugene Zaikonnikovs bilder kommer från Minsk (samt Moskva och Warszawa). Om det nu är så att den politiska situationen i Vitryssland är labil och står inför förändringar, som såväl Olav Anders Övrebö som Steven Lee Myers/NY Time förutskickat, så kan det finnas anledning att tipsa om Eugene Zaikonnikovs fotoblogg.

Det här inlägget postades i Politik: internationellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.