Sydsvenskans märkliga arkiveringsprinciper

Nu har det hänt igen – jag är irriterad på Sydsvenska Dagbladet. Flera gånger det senaste året har jag velat kolla upp en artikel som varit publicerad i tidningen och det är omöjligt med mindre än att jag går till biblioteket och bläddrar mig fram igenom läggen. Tidningen finns inte i de gängse fulltextdatabaserna Mediearkivet eller Presstext (och långt ifrån allt läggs ut på hemsidan – vad trodde ni?). Bläddring i lägg går väl an – om man har en lämplig bibliografi, men Artikelsök är inte helt tillförlitlig.

Hur kan man välja bort att finnas i fulltextdatabaserna? Det är ju som att aktivt göra valet att tidningens opinionsbildning – ledarartiklar, debattartiklar och annat – citeras i mindre utsträckning.

Det här inlägget postades i Media. Bokmärk permalänken.

2 svar på Sydsvenskans märkliga arkiveringsprinciper

  1. Henrik() skriver:

    jag trodde verkligen att sydsvenskan var med i affärsdata. det ser så ut på hemsidan. affärsdata finns väl gratis på universitetsbiblioteken tror jag.

  2. Gustav skriver:

    Vad jag kan se har Affärsdata bara artiklar ur Sydsvenskans ekonomibilaga. Vad jag efterfrågar är material från hela tidningen: ledarartiklar, kultursidesmaterial, debattartiklar, nyheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.