Massor av skräp

A visual history of spam. Vore intressant att se den här mängden mailtexter (en korpus så god som någon) undersökas vad gäller innehåll, språk osv. Kan man se förändringar i nigeriabrevens retorik och kan man undersöka vilka olika författare som döljer sig bakom de texterna? Finns massor av uppgifter här för forskare som tröttnat på att fundera över vem som egentligen skrev Shakespeares texter och vem som var Skogekär Bergbo och Bo Baldersson.

[Länk via boingboing.]

Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

2 svar på Massor av skräp

  1. bollman skriver:

    Precis vad man vill veta! 😉
    Faktum är att universitetets senaste grepp med ”grey-listing” har ju drastiskt minskat spam-mängden. Trots detta slinker det igenom runt 10-20 om dagen på mitt konto iaf. Det är ju särdeles intressant då det ju innebär att dessa kommer vi respektabla SMTP-servrar.

  2. Bengt O. skriver:

    Svar på ställda frågor: 1) W. Shakespeare (eller en annan man med samma namn) 2) Gustav Rosenhane 3) Ebbe Carlsson.

    Hälsningar från en icke-forskare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.