Vad man kan använda sin pagerank till

Konsumentombudsmannen 2004:

Matt Webb köper en defekt Powerbook och behandlas illa av Apple. Hans berättelse plockas upp av boingboing, plasticbag. Howard Rheingold har dåliga erfarenheter av Spring, vilket också plockas upp av boingboing.

Det här inlägget postades i Webbstudier. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vad man kan använda sin pagerank till

  1. Peter Lindberg skriver:

    Jag misstänker att man inte behöver ha särskilt hög pagerank för att ha ”makt” när det gäller dåliga kundupplevelser och liknande. Jag tror sådana historier har stor benägenhet att sprida sig, gärna om det är internationella företag som klantat sig.

    När jag för några månader sedan hade en obeskrivligt dålig kundupplevelse hos OnOff mailade jag ledningen om det och avslutade med att jag var på vippen att skriva om det i min webblogg, som förvisso inte har så många besökare, men att sådana varningar brukar spridas fort. Jag vet inte om det hade någon betydelse, men jag blev ändå väl omhändertagen till slut.

  2. Gustav skriver:

    För ett dussin år sedan hade jag en dålig erfarenhet med en matrisskrivare. Den gick nästan sönder (en av de 24 nålarna slutade fungera) innan garantitiden gick ut, men jag fick ändå betala reparationen själv.

    Jag skrev ett brev till tidskriften Datormagazin (det var på den tiden jag körde Amiga 500 och DMZ var den ledande Commodoretidskriften i Sverige) där jag beskrev mina problem med de som hanterade garantireparationer. Direkt hörde firman av sig och sa att det hade blivit fel någonstans och jag fick tillbaka pengarna som reparationen kostat.

    Tidigare fanns det en sida som systematiserade kundklagomål (http://www.svartalistan.com), men den tycks inte uppdateras längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.