Politik och bloggar

Svensk politik saknar åtminstone en sak som finns i hög utsträckning i engelsk: nätbaserade verktyg som länkar samman väljare med politiker. Som jag skrivit om tidigare finns bra politikerbloggar, som Tom Watson. Sen finns det nättjänster som They Work For You, en spännande sak ihopsatt av Phil Gyford. Gyford porträtteras i en artikel i The Guardian.

[Länk via Tom Coates och Erik.]

Svensk politik utvecklas nog i riktning mot det personliga – även om det finns sega strukturer -, vilket borde leda till att några politiker plockar upp blogging.

Idé: alla svenska bloggare skriver till varsin politiker:

Hej! Jag heter N.N. och jag är intresserad av Din politik. Önskar dock att Du informerade bättre om Ditt arbete i Riksdagen/Europaparlamentet/Landstinget/Kommundelsnämnd Norr, och vill därför tipsa om webbloggar, som borde vara ett ypperligt sätt för Dig att interagera med oss väljare. Användbara verktyg är Movable Type, Blogger, Typepad. Maila mig gärna om blogging, eller fråga Erik Stattin på Riksdagsbiblioteket.

Det här inlägget postades i Politik: inrikes. Bokmärk permalänken.

2 svar på Politik och bloggar

  1. Annica Tiger skriver:

    Jag gjorde detta får några år sedan när en av våra folkkära politiker skulle ut på turné. Jag tipsade om möjligheten med att skriva en kort daglig resumé på webben i form av dagboksanteckningar. Detta var inför förra valet. Tror du jag fick ett svar. Nej. Ändå erbjöd jag mig att om personen hade noll koll så skulle jag kunna ställa upp gratis med hjälp. Så var det med det :).

    Annica

  2. Gustav skriver:

    Jag har också försökt en gång, men mötts av noll reaktion. Det verkar som om de flesta politiker tror det räcker med ett nyhetsbrev och en hemsida.

    Vi får väl se vad som händer. Det tog ganska många år innan e-post blev vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.