Telia homerun

Peter och Joacim Melin har problem med Telia Homerun.

När Joacim ringde kundtjänst hävdade de att problemet var att han kör Mac. Märkligt. Jag kör Mac i väldigt olika nätverksmiljöer. En normal arbetsdag är det inte ovanligt att jag använder min Powerbook i tre-fyra olika wi-fi hotspots (hemnätverket, det trevliga kaféet Bönan med gratis wi-fi samt UB:s trådlösa nätverk (och ibland Lunds stadsnät)) samt dessutom, förstås, det fasta nätet på universitetet. Allt fungerar utmärkt. Wi-fi, tcp-ip och annat är standarder som inte är Windowsspecifika. ”Du kör inte Windows” verkar vara en standardfras som gör att en slö kundtjänst slipper reda ut problemet.

Och, nej, Joacim lyckades inte få Telia Homerun att funka med en Windowsdator heller.

Det här inlägget postades i 3G och wi-fi. Bokmärk permalänken.

3 svar på Telia homerun

  1. Daniel Olovsson skriver:

    Telia brukar annars vara väldigt hjälpsamma tycker jag; klart en av de bästa kundtjänster jag ringt. Fast det kan ju bero lite på vem, var, när och hur. Synd att det inte fungerade.

  2. Joakim skriver:

    Hej!

    Jag kan å det bestämdaste dementera att det skulle vara några problem att ansluta med en MAC till homerun´s nätverk.
    Detta gäller naturligtvis under förutsättning att man har kompatibel hårdvara, problemet kan ibland vara att en funktionell drivrutin avsaknas till just MAC, detta har vi stött på flera gånger. Däremot har vi prövat med MAC och deras egna airport, detta har visat sig enklare än med PC många gånger då MAC genast ansluter till det tillgängliga wlanet.

    Vad gäller problem med en vanlig PC så är det vanligast förekommande problemet att man kör sitt wlan kort på dom universaldrivrutiner som windows XP automatisk tillhandahåller när man stoppar i sitt nätverkskort, detta är inte tillräckligt utan man bör installera dom drivrutiner som medföljer kortet för att lätt kunna konfigurera kortets inställningar via den ”configuration utility” som där ingår.

    ”Du kör inte Windows” verkar vara en standardfras som gör att en slö kundtjänst slipper reda ut problemet.”

    Det här låter väldigt främmande för mig, naturligtvis skall den som använder sig av MAC också få den hjälp som tillhandahålls PC användare, det vi inte kan hjälpa till med är produktspecifika problem med nätverkskort och dylikt, som att man ha konflikter mellan olika enheter till exempel. Har man däremot kortet installerat med rätt drivrutiner och befinner sig på en hotspot så skall vi kunna få igång anslutningen om det inte är några större nätverksstörningar på platsen.

    Joakim
    Supporttekniker
    Homerun

  3. Per Mosseby skriver:

    Jag ringde precis Telia, och har haft samma problem länge med min PB. ALLA andra nät funkar att koppla upp sig emot, men inte Homerun. Efter 10 minuters diskussion hittade vi lösningen: välj att gå till deras loginsida manuellt på http://10.0.0.6 – logga in – och allt funkar perfekt och enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.