Wlan och stadens geografi

Inte för att jag är någon modern nomad, men jag rör mig ändå ibland på stadens gator med min Powerbook. Därför bryr jag mig om sådana saker som acesspunkter för wlan och vägguttag. OK, erfarenheterna så här långt är blandade, men det har generellt sett blivit bättre.

Först ut var Default city, en operatör som hade satt upp en acesspunkt i närheten av Espresso House på Gråbrödersgatan. Funkade bra ett tag och det var värt priset på 50 kronor per månad.

Efter ett tag började det fungera sämre; man halkade ur nätet efter någon minut eller kom inte ut alls. Vid ett besök i Stockholm kunde jag dessutom inte komma ut på nätet på ett ställe som, enligt Default citys hemsida, skulle vara en fungerande acesspunkt.

Dags att söka nya ställen för nätacess och idag har jag två leverantörer av wi-fi/wlan som jag är mycket nöjd med. Bönan är ett trevligt kafé mittemot Centralstationen och de har gratis wifi. Funkar ypperligt. Sitter där ibland och tar en kaffe på väg hem från jobbet, eller när jag vill jobba utanför kontoret en stund.

Började använda Lunds stadsnät nyligen. Gratis (efter registrering) och med en helt OK täckning, som dessutom verkar växa; den senaste tiden har flera nya acesspunkter tillkommit.

Efter en lite knackig inledning är Lunds wlan-landskap idag alltså ganska bra. Wlan har blivit en ny faktor att räkna med när man renderar den mentala kartan över staden Lund.

Det här inlägget postades i 3G och wi-fi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.