Dr Holmberg and Mr Plus-Sverker

”Nobody has found a right business model for Wi-Fi today.” Roland Piquepaille är wi-fi-skeptiker/realist. Och det kan han ju vara. Jag kan bekräfta att Defaultcity – vars hotspot omkring Espresso House i Lund jag tidigare höjt till skyarna – har en dålig affärsmodell. Den är nämligen: ta betalt för en tjänst och sluta helt plötsligt att leverera den, men fortsätt ta betalt. Pengarna dras från mitt Visa-kort utan att jag kommer in på nätet.

Först gick det hur bra som helst. Jag betalade glatt min femtiolapp i månaden för att kunna surfa trådlöst och fika samtidigt. Sen slutade det funka. Jag har meddelat företaget upprepade gånger men till ingen nytta. (Och det är inget fel på min Powerbook eller dess wi fi-kort: jag skriver detta på mitt trådlösa hemmanätverk.)

Nej, den affärsmodellen lägger vi i soptunnan. Tänker säga upp mitt abonnemang omedelbums. Kommer att ta mina pengar och gå någon annanstans (samt dessutom offentliggöra kritiken såhär – ni ska veta, Defaultcity, att jag minsann har hundratals läsare! 🙂 Ska försöka med Lunds stadsnät istället. Men då måste jag byta stamfik från Espresso House till exempelvis Stortorget. Och de har förstås inte öppet när jag brukar fika på stan, vardagar 08.30-9.00. Hmmmh.

Det här inlägget postades i 3G och wi-fi. Bokmärk permalänken.

1 svar på Dr Holmberg and Mr Plus-Sverker

  1. anders köhler skriver:

    Hej.
    jag undrar bara om någon möjligtvis vet om det finns något liknande defaultcity samt var jag hittar hotspot´s i göteborg.

    tack på förhand
    MVH/anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.