Risker med kärnteknologier i rymden

NASA förhandlar med DoE om att låta Naval Reactors utveckla kraftkällan till den planerade kärndrivna Jupiter Icy Moons Orbiter rapporterar Nature som citerar Alan Newhouse, chefen för NASA:s kärnteknologiska program: ”Naval Reactors has a reputation for quality and safety”.

Det ska bli intressant att se om den här historien tas upp av teknologikritiker som, på relativt goda grunder, skulle kunna peka på NASA:s säkerhetsproblem. Hur hanterar NASA en sådan publik opinion?

Det här inlägget postades i Rymdteknologi. Bokmärk permalänken.

4 svar på Risker med kärnteknologier i rymden

 1. Erik Tjernlund skriver:

  Ett stort antal av de planetsonder som Nasa har skickat upp — Pioneer, Galileo, Viking, Voyager m.fl. — har haft plutonium som kraftkälla. Cassini, som är på väg till Saturnus och Titan (tror att den är framme i Saturnus omloppsbana inom mindre än ett år nu) har tydligen tre stycken plutoniumgeneratorer ombord.

 2. Gustav Holmberg skriver:

  Och i fallet Cassini förekom det demonstrationer med argument av typen ”vad händer om raketuppskjutningen går åt skogen och raketen trillar ner?”. Risken för sådana demonstrationer har ju knappast minskat efter skyttelolyckan.

 3. promotional pens skriver:

  I’d like to blame the weather for my mediocre content and laissez-faire posting lately.
  Ok. Not a problem. I’ll blame the weather.:^)
  Even comment spammers don’t seem to have much energy. I have one that consistently gets through the spam blocks and leaves new-age-cyber-Hallmark- type quotes.

  Please find time to vist site:

  advertising promotional pens
  cheap promotional pens
  promo pens
  advertising pens
  personalized pens
  promotional pen
  waterman pens
  promotional pens

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.