Löv och trädgårdsteknik, part II

”Vad är det för fel på krattor?” skriver Malte Tancred apropå lövkrattning med motordrivna fläktar.

Ja, det kan man undra. Någon måste ju ha tagit beslutet om att implementera de här grejerna. Kanske är det lite manligare om det brummar? Just de här maskinerna är en rejäl, manlig, fyrtiotalistteknisk lösning. Jag har observerat den här praktiken i flera år och hittills inte sett en enda av dessa maskiner framföras av en kvinna. Kanske har dessa mäns chefer av någon anledning ansett det bättre att de får framföra rejäla maskiner än att gå omkring och räfsa.

Eller så är jag överdrivet teoretiserande. Hade jag själv gått omkring ute och hanterat löv, istället för att sitta inomhus framför en Powerbook G4 12″, så kanske jag också hade valt maskinalternativet. Ack, forna dagars akademiker som kunde säga hur det verkligen förhöll sig och inte skulle vara så jävla reflexiva hela tiden …

Det här inlägget postades i Städer. Bokmärk permalänken.

1 svar på Löv och trädgårdsteknik, part II

  1. Niklas Johansson skriver:

    Jag tror helt enkelt att det handlar om att maskiner är roligare än räfsor. Jag hade säkert valt maskinen även om räfsan ger nyttig motion.

    Vänliga hälsningar

    Niklas Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.