Bokus prisutveckling

Är det bara jag som tycker att Bokus blivit allt dyrare den senaste tiden?

Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

9 svar på Bokus prisutveckling

  1. Niklas Johansson skriver:

    Jag vet inte, jag använder nästan alltid AdLibris som 19 gånger av 20 är billigare på de böcker jag köper.

    Vänliga hälsningar

    Niklas Johansson

  2. Gustav Holmberg skriver:

    Intressant – jag har också börjat kolla på AdLibris. Skickade min första beställning dit idag. Får se om de når upp till den ändå ganska höga standarden på leveranstider och liknande som jag tycker Bokus haft under lång tid.

    bokpris.com är en tjänst som är användbar. Gjorde några sökningar i morse och AdLibris vann alltid över Bokus. De visade också att Amazon var än billigare.

  3. Niklas Johansson skriver:

    Amazon är ofta billigare i USA, men där har de sådana avskräckande leveranstider. I UK tycker jag inte att de brukar vara billigare. De har däremot bra leveranstider, men, inte svenska böcker, väl?

    Jag har gjort drygt tio beställningar på AdLibris i år och något fler förra året och de har inte missat angiven leveranstid en enda gång. Det händer säkert att det blir fel, men det är nog ganska sällan.

    Bokus webbplats är lite bättre. AdLibris har dock närmat sig med de senaste ändringarna.

    AdLibris kundservice är bra. De är inte blixtsnabba på att svara, fast jag antar att ett dygn är vad man får räkna med.

    Vänliga hälsningar

    Niklas Johansson

  4. Fredrik skriver:

    Gör man några jämförande sökningar på bokfynd.nu så vinner AdLibris i allmänhet över Bokus. Fast ännu mer ofta (tycks det mig) vinner danska Saxo.com över båda de svenska alternativen. Har dock aldrig beställt från dom, så jag vet inte hur de är kvalitétsmässigt, dock.

  5. Gustav Holmberg skriver:

    Amazon i USA verkar billiga, men där riskerar man ett påslag i form av moms + postens avgifter. Det råkade jag ut för en gång nyligen. Det var en ganska dyr bok som trots det blev billigare än bokus, men inte så värst mycket.

    Fredrik: nej, saxo har inte jag heller testat. Får kanske bli något?

    Apropå bokfynd verkar de ha en
    sms-tjänst osm jag inte kände till. Måste jag testa någon gång när jag går och handlar i en vanlig bokhandel!

  6. Niklas Johansson skriver:

    Om Saxo.com är de som tidigare hette stop4you eller något liknande (vilket jag tror att de är) har jag handlat av dem. En gång. Aldrig mer. En kollega gjorde också det. De lovade leveranstider på dagar men det tog veckor. De tog evigheter på sig att fakturera, men när de gjorde det blev det fel. Dessutom var de hopplösa att ha att göra med. Kundtjänst låg på Irland, var svåra att få tag på och jobbiga att hantera.

    De kan ha ändrat sig sedan dess, för det var väl 4-5 år sedan.

    Vänliga hälsningar

    Niklas

  7. Lämnade bokus för länge sedan, använder företrädesvis Adlibris och Internetbokhandeln; billigare, hyfsat snabba leveranser och kundtjänst som är mån om att snabbt rätta till fel. Nackdelarna sortimentet, tvingas ibland dela upp min beställning på båda eftersom den ena inte har en bok medan den andra har det.

    /Kristoffer

  8. GlaTzee skriver:

    Om du ska ha läromedel så står StudentShoppen helt klart lägst i pris.

  9. Bengt skriver:

    Intressant att läsa gamla diskussioner. Idag, nästan tio år senare kan jag konstatera att Bokus (billigare och snabbare) är vida överlägset Adlibris (något dyrare, mycket långsamare och med ruskigt snorkig kundtjänst).
    Engelska och tyska böcker köper jag på bookdepository.com, som brukar vara billigast och snabbast – trots att det är baserat i England.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.