MIT:s undervisningsmaterial på nätet

Peter Löfgren skriver om MIT:s OpenCourseWare. Han länkar även till en artikel i Wired som – helt riktigt – bland all hajpen poängterar att den här typen av material aldrig fullt ut kan ersätta upplevelsen av att interagera med lärare och studenter vid ett universitet. Däremot kan materialet säkerligen vara ett användbart komplement för studenter som vill jämföra det egna lärosätets material med andras. Kanske kommer den här typen av open source-utbildning bli vanligare som ett sätt att ragga studenter: ”jasså, ni lägger inte ut era kurser på den öppna webben? Har ni låg kvalitet?”

Man kan också notera Wiredartikelns topplista över de kurser som fått flest träffar. Listan toppas av en kurs i – filosofi. Utbildningspolitikerna må gå i diverse tillämpade och icke-humboldtska riktningar, men studenterna efterfrågar även bildningsämnen. Så är det vid flera svenska universitet, så även på nätet.

Materialet från MIT kan även användas av lärare som vill stjäla inspireras i det egna kursutvecklingsarbetet. Själv tycker jag ju att Space Policy Seminar ser spännande ut.

Det här inlägget postades i Rymdteknologi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.